Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kippenlevertjes in sherryazijn
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
kippenlevertjes
▢
50
gram
gesmolten ongezouten boter
▢
2
fijngehakte sjalotten of 1/2 fijngehakte ui
▢
4
eetlepels
sherryazijn
▢
1
theelepel
suiker
▢
½
pot
kippenbouillon
geconcentreerde van Struik
▢
1
theelepel
milde paprikapoeder
▢
1
teen
knoflook
▢
zout
▢
versgemalen zwarte peper
Instructies
Maak de levertjes schoon en was ze.
Meng het paprikapoeder met peper en zout in een kom en wentel de levertjes hier goed door.
Verhit de gesmolten boter in een grote braadpan, doe de levertjes erbij en roerbak op hoog vuur tot ze aan alle kanten bruin zijn.
Houd ze in een schaal warm.
Fruit in dezelfde pan de ui op laag vuur licht aan.
Voeg de azijn en de suiker toe, knijp de teen knoflook erboven uit en laat koken tot de azijn bijna is verdampt.
Roer er dan de geconcentreerde bouillon, met water aangevuld tot ½ liter door en laat tot de helft inkoken.
Bind de saus door al roerend de overige boter in kleine stukjes toe te voegen.
Breng op smaak met peper en zout en schenk de saus over de levertjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Tapas
Land van herkomst
Nederland