Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kippenlevertjes met Nectarine en Romige Kerrie
Sappige kippenlevertjes gewokt met frisse nectarine, romige Boursin en een vleugje kerrie – een verrassend smaakvol gerecht.
Porties:
2
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
snijplank
scherp mes
knoflookpers
houten spatel
Ingrediënten
▢
300
g
kippenlevertjes
▢
2
nectarines
niet te rijp
▢
1
doosje
babychampignons
▢
1
flinke
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
2
el
Boursin Cuisine
▢
Zout
▢
Peper
▢
Kerriepoeder
naar smaak
▢
Olijfolie
▢
Water
Instructies
Knip de dubbele kippenlevertjes doormidden.
Was de nectarines, snijd ze in vieren, verwijder de pit en snijd de helften in partjes.
Schil de ui en snijd deze in lange repen.
Was de champignons en verwijder indien gewenst de steeltjes.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Verhit de wok en voeg een scheutje olijfolie toe.
Bak de kippenlevertjes in de hete olie en breng op smaak met zout, peper en uitgeperste knoflook.
Voeg de gesneden ui toe en roerbak enkele minuten.
Voeg de champignons toe en bestrooi met kerriepoeder naar smaak.
Voeg de partjes nectarine toe en schep alles goed om.
Roer de Boursin Cuisine erdoor en voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te dik is.
Verwarm kort door en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heerlijk met bruine rijst en een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Combineer met een fruitige witte wijn zoals een Viognier of een Chenin Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
28
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
15
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Roerbakken / Wokken
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Zomer