Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kippenpoot op zijn Hongaars met rijst
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
kippenpoot
▢
2
el
paprikapoeder
▢
1
ui
▢
1
teentje
knoflook
▢
200
gram
tomatenblokjes
▢
2
el
tomatenpuree
▢
200
ml
kippenbouillon
▢
2
el
crème fraîche
facultatief
▢
25
gram
boter
Instructies
Doe de boodschappen en zet alle ingrediënten klaar.
Wrijf de kippenpoten in met zout en het paprikapoeder.
Verhit de boter in een braadpan en braad de kippenpoten rondom aan.
Voeg de ui en knoflook toe en laat deze een paar minuten meef ruiten.
Voeg de tomatenpuree toe en laat deze even meebakken.
Verlaag de temperatuur van de warmtebron en voeg de bouillon en de tomaatblokjes toe.
Laat een half uur zachtjes sudderen.
Draai de kippenpoten om en laat nog een half uurtje sudderen.
Wil je een wat romige saus voeg dan 5 minuten voor het einde van de kooktijd de crème fraîche toe.
Kook intussen de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
Proef de saus en breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper.
Verdeel de rijst, kip en de saus over de borden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Hongarije