Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kippensoep met yoghurt
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
7 ½
dl
kippenbouillon
getrokken van een kip, wortel, ui, peterselie en wat zout en peper
▢
100
gram
kip
▢
2 ½
dl
yoghurt
▢
4
ei
▢
peper
zout
▢
1
eetlepel
munt
▢
1
eetlepel.
boter
▢
2
theelepel
paprikapoeder
Instructies
Kook de stukjes kipfilet in de bouillon gaar (als u de bouillon zelf maakt,
kunt u wat in stukjes gesneden gaar kippenvlees aan de bouillon toevoegen).
Klop de eidooiers met de yoghurt los en meng er wat hete bouillon door.
Roer daarna het yoghurtmengsel door de bouillon en warm het geheel nog 10
minuten door, zonder het te laten koken, zodat de soep gebonden wordt (als
de soep kookt, schiften de eidooiers).
Smelt de boter, roer er het paprikapoeder door.
Strooi de fijngehakte peterselie of munt over de soep en giet er de gesmolten
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Soep
Land van herkomst
Turkije