Rasp de gember, pers de knoflook en rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn.
Zet de sesamzaadjes apart.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vorm de kippenvleugeltjes in driehoekjes (indien gewenst) en leg ze in een grote braadslede.
Meng in een kom de geperste knoflook, ketjap, olie, suiker, geraspte gember en sherry.
Giet het mengsel over de kippenvleugeltjes en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.
Bak de kippenvleugeltjes in de voorverwarmde oven in 25 tot 30 minuten bruin en gaar.
Keer ze tijdens het bakken een paar keer.
Haal de kippenvleugeltjes uit de oven en leg ze op een serveerschaal.
Bestrooi ze royaal met de geroosterde sesamzaadjes.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met een frisse salade of rijst.Wijnadvies:Een fruitige witte wijn, zoals een Viognier, of een lichte rode wijn, zoals een Beaujolais.