Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kipsaté met mihoen en ananas
Snel te maken
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rode peper
zakje à 2 stuks
▢
1
spitskool
▢
1
blikje
ananas schijven
op sap 430 g
▢
½
schaaltje
koriander
verse à 15 g
▢
1
schaal
kipsaté
▢
300
g
satésaus
Indonesische (pot à 520 g)
▢
1
pakje
mihoen
250 g
▢
2
eetlepel(s)
zonnebloemolie
▢
1
theelepel
kerriepoeder
Instructies
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Rode peper in lengte halveren en pitjes verwijderen.
Peper in smalle boogjes snijden.
Spitskool in reepjes snijden. Ananas laten uitlekken en in stukjes snijden.
Koriander grof snijden.
Saté rondom in 8 minuten bruin en gaar grillen.
Satésaus verwarmen volgens aanwijzingen op verpakking.
Intussen mihoen koken volgens aanwijzingen op verpakking.
Olie in wok verhitten. Hierin rode peper, kool en ananas met kerriepoeder 4 minuten roerbakken.
Mihoen en helft koriander erdoor scheppen.
Naar smaak zout en peper toevoegen.
Mihoen over 4 borden verdelen.
Saté erop leggen.
Saus erover verdelen.
Rest koriander over saté en mihoen strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Mie
Land van herkomst
Oosters