Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kipspiesen met satésaus
Snel te maken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Prikkers
grill
Koekenpan
eetlepels
Ingredients
▢
1
schaaltje
kipfilet
ca. 350 g
▢
5
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
duopak
aardappelschijfjes
700 g
▢
1
blik
sperziebonen
850 g
▢
½
emmer
kant-en-klare satésaus
à 500 g
Instructions
Satéprikkers in water leggen.
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Kipfilets in lange dunne repen snijden en in de lengte al zigzaggend aan prikkers rijgen.
Kip met 2 eetlepels olie bestrijken en bestrooien met zout en peper.
In koekenpan rest van olie verhitten en aardappelschijfjes goudbruin bakken.
Sperziebonen 5 minuten verwarmen.
Sateetjes vlak onder grill leggen en in 5 tot 7 minuten gaar en bruin grillen,
halverwege keren.
Satésaus verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
Sateetjes serveren met saus, gebakken aardappelschijfjes en sperziebonen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Kip