Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kipvleugels gegrild in de oven
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
huishoudfolie
Koelkast
Oven
Ingrediënten
▢
4
kipvleugels
▢
2
tenen
knoflook
▢
1
tl
komijnpoeder
▢
1
tl
korianderpoeder
▢
1
tl
kurkuma
▢
5
cl
ketchup
▢
5
cl
sojasaus
▢
1½
eetlepel(s)
olijfolie
▢
2½
cl
witte wijnazijn
▢
citroensap
▢
1½
eetlepel(s)
rietsuiker
▢
2½
cl
whisky
▢
1
tabasco
▢
voorgekookte
krieltjes
▢
zout
▢
peper
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar.
Pel en snipper de knoflook.
Meng in een ruime kom: de knoflook, olijfolie, ketchup, sojasaus, komijn. koriander, kurkuma, witte wijnazijn, citroensap, rietsuiker, whisky, tabasco, zout, peper.
Voeg de kipvleugels toe.
Meng goed door elkaar.
Dek de kom af met huishoudfolie en laat minimaal 4 uur marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 220°.
Leg de kipvleugels op een bakplaat bedekt met een vel bakpapier.
Bak de kipvleugels in 30 minuten.
Keer de vleugels regelmatig en bestrijk regelmatig met de marinade.
Bak intussen de krieltjes in wat boter met een scheutje olijfolie.
Verdeel over de borden en geef er bbq-saus bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip