Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kipvleugels in balsamicoazijn met spaghetti
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
Hapjespan
Ingrediënten
▢
6
kipvleugels
▢
1
rode ui
▢
2
tomaten
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
eetlepel(s)
oregano
gedroogde
▢
1
snufje
cayennepeper
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
eetlepel(s)
peterselie
fijn gehakte
▢
1½
eetlepel(s)
balsamicoazijn
▢
2
eetlepel(s)
crème fraîche
▢
10
cl
kippenbouillon
▢
zout
▢
Parmezaanse kaas
geraspt
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Snijd de peterselie fijn.
Snijd de tomaat in blokjes.
Rasp eventueel de Parmezaanse kaas.
Verhit op middelhoog vuur in een hapjespan met 2 el. olijfolie en bak de kipvleugels aan beide zijden mooi bruin.
Voeg de oregano, cayennepeper, ui en de knoflook toe.
Verlaag de hittebron.
Voeg de kippenbouillon toe en laat 12 tot 15 minuten zachtjes sudderen.
Kook intussen de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.
Haal de kipvleugels uit pan houd ze warm op een bord onder aluminiumfolie.
Voeg de crème fraîche en de tomatenblokjes toe.
Roer goed door elkaar. Laat even zachtjes pruttelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Pasta