Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Klassiek Bananenbrood
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
rijpe
bananen
▢
2
eieren
▢
½
kopje
ongezouten boter
gesmolten
▢
1
theelepel
vanille-extract
▢
1
kopje
kristalsuiker
▢
1 ½
kopjes
bloem
▢
1
theelepel
bakpoeder
▢
½
theelepel
baksoda
zuiveringszout
▢
½
theelepel
zout
▢
Optioneel:
▢
½
kopje
gehakte noten
of chocoladeschilfers
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Vet een broodvorm in en bekleed deze eventueel met bakpapier.
Prak de rijpe bananen in een grote kom.
Voeg de gesmolten boter toe aan de bananen en meng goed.
Klop de eieren en vanille-extract erdoor.
In een aparte kom combineer je de bloem, bakpoeder, baksoda en zout.
Voeg het droge mengsel toe aan het natte mengsel en meng alles tot een gladde massa.
Voeg indien gewenst noten of chocoladeschilfers toe.
Giet het beslag in de voorbereide broodvorm.
Bak in de voorverwarmde oven gedurende 60-70 minuten, of tot een tandenstoker in het midden gestoken er schoon uitkomt.
Laat het bananenbrood afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.
Snijd in plakjes en geniet!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Cake
/
Fruit