Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Klassieke Boeuf Bourguignon met Rode Wijnsaus
Deze klassieke Boeuf Bourguignon is een smaakvolle Franse stoofpot met mals rundvlees, champignons, spek en een rijke rode wijnsaus.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
houten lepel
Ingrediënten
▢
500
g
rosbief
in grote dobbelstenen
▢
3
sjalotjes
fijngesnipperd
▢
200
g
champignons
in plakjes
▢
75
g
boter
▢
100
g
magere gerookte spekblokjes
▢
20
zilveruitjes
▢
1
klein
blik tomatenpuree
▢
1
eetlepel
bloem
▢
2
dl
rode wijn
▢
2
dl
vleesbouillon
▢
Zout
▢
Peper
▢
1
eetlepel
gehakte tijm
vers of 1 theelepel gedroogde tijm
▢
1
laurierblad
▢
1
eetlepel
maïzena of allesbinder
Instructies
Snijd de rosbief in grote dobbelstenen.
Pel en snipper de sjalotjes.
Borstel de champignons en snijd ze in plakjes.
Verhit de helft van de boter in een braadpan.
Bak de spekblokjes ongeveer 2 minuten en schep ze uit de pan.
Bak de rosbiefblokjes 3 minuten in hetzelfde bakvet en schep ze eruit.
Voeg de rest van de boter toe en bak de champignons, sjalotjes en zilveruitjes kort mee.
Roer de tomatenpuree en daarna de bloem erdoor.
Bak zachtjes 2 minuten.
Giet de rode wijn en vleesbouillon erbij en voeg peper, zout, tijm en laurier toe.
Laat het geheel zachtjes 5 minuten stoven.
Voeg de spekblokjes en rosbiefblokjes toe en verwarm nog 15 minuten op laag vuur.
Bind de saus met maïzena of allesbinder.
Serveer de Boeuf Bourguignon met sperziebonen en rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Bourgogne of Pinot Noir, past perfect bij dit rijke stoofgerecht.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Stoofpot
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter