Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Klassieke Chili con Carne
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Ingrediënten
▢
1
pak
rijst of stokbrood naar keuze
▢
1
pot
bruine bonen
400 g, uitgelekt
▢
500
g
gehakt
rundvlees of half-om-half
▢
2
uien
fijngehakt
▢
1
rode paprika
in blokjes gesneden
▢
1
groene paprika
in blokjes gesneden
▢
1
teentje
knoflook
fijngehakt
▢
3
eetlepels
tomatenpuree
▢
1
eetlepel
bruine azijn
▢
½
kopje
water
▢
3
eetlepels
chilipoeder
▢
1
theelepel
sambal
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
▢
1
scheutje
aromat geel
▢
Melk
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking of bereid stokbrood naar eigen keuze.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan en voeg het gehakt toe.
Breng op smaak met peper en zout en bak het gehakt kruimelig.
Voeg de fijngehakte uien, paprika's en knoflook toe aan het gehakt.
Roer alles door en laat het met een deksel op de pan staan tot de uien en paprika's iets zachter zijn (niet te zacht).
Voeg 3 eetlepels chilipoeder en 1 theelepel sambal toe.
Roer alles door.
Doe alles in een grote pan, voeg de uitgelekte bruine bonen toe en roer er 3 of 4 eetlepels tomatenpuree doorheen.
Voeg 1 eetlepel bruine azijn en een scheutje melk toe.
Roer goed door.
Laat het geheel nog enkele minuten pruttelen op laag vuur tot alle smaken goed zijn gemengd.
Breng indien nodig op smaak met zout, peper en aromat naar smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze klassieke chili con carne met gekookte rijst of stokbrood naar keuze.
Garneer met verse koriander en een lepel zure room voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een goed glas rode wijn, zoals een Malbec of een Shiraz, past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vlees
Land van herkomst
Mexico
Geschikt voor Dieët:
Zout arm