Snijd het hazenvlees zeer fijn en meng het met het kalfsgehakt, varkensgehakt en spekblokjes.
Voeg de fijngehakte uien, knoflook, tijm, majoraan, zout, peper, kruidnagelpoeder, truffels en een scheutje azijn toe.
Meng alles grondig en laat het mengsel een nacht afgedekt in de koelkast marineren.
Vul de volgende dag weck-pasteiglazen of vuurvaste schotels met het vleesmengsel.
Bedek het geheel met lappen spek.
Giet een klein glas Madeira over het mengsel.
Optie 1 (Weck-pasteiglazen): Kook de glazen ongeveer 3 uur au bain-marie.
Optie 2 (Vuurvaste schotels): Sluit de schotels af met een deegpapje en plaats ze in een voorverwarmde oven op 160 °C.
Laat 2-3 uur garen.
Laat afkoelen en bewaar in de koelkast of serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de hazenpastei warm met versgebakken brood of een frisse salade voor een perfecte balans.Wijnadvies:Combineer met een volle rode wijn, zoals een Pinot Noir of een stevige Bordeaux.