1elfijngehakte peterselie1 el achterhouden voor garnering
4eierenhardgekookt en in de lengte gehalveerd
Optioneel:
Paprikapoeder voor garnering
Instructies
Kook de aardappelen in licht gezouten water tot ze gaar maar nog stevig zijn.
Giet af en laat afkoelen.
Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in de lengte doormidden.
Zet apart voor de garnering.
Pak een grote kom en doe de gekookte aardappelblokjes, augurken, zilveruitjes, doperwten, geraspte gember, radijsjes, cornedbeef en geraspte winterpeen erin.
Voeg mayonaise naar smaak toe en breng op smaak met peper en zout.
Hussel alles goed door elkaar en geef de salade een mooie vorm in de kom.
Strijk de bovenkant van de salade glad met de achtergehouden mayonaise.
Garneer de salade met de fijngehakte peterselie en de gehalveerde eieren.
Strooi eventueel wat paprikapoeder over de salade voor extra kleur en smaak.
Serveer de rundvleessalade koud en geniet!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge rosé past goed bij deze rundvleessalade.