Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Klassieke tomatensoep met mini-gehaktballetjes
Een heerlijke, huisgemaakte tomatensoep met kleine gehaktballetjes en vermicelli.
Porties:
1
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
pan
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
boter
▢
1
theelepel
bouillonpoeder
▢
30
gram
gehakt
▢
1
laurierblad
▢
1
mespunt
nootmuskaat
▢
1
takje
peterselie
▢
peper
▢
1
mespunt
tijm
▢
3
eetlepels
tomatenpuree
▢
2
eetlepels
vermicelli
▢
4
dl
water
▢
zout
Instructies
Smelt de boter in de braadpan en fruit de ui.
Voeg tomatenpuree, kruiden en ½ dl water toe, dek af en smoor 5 minuten.
Voeg 3 ½ dl water en bouillonpoeder toe en breng aan de kook.
Voeg vermicelli toe en kook 5 minuten.
Maak gehakt aan met peper, zout en nootmuskaat, draai er balletjes van en voeg toe.
Laat 10 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met peper, zout en peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een stukje brood.
Wijnadvies:
Geen wijnadvies van toepassing.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Soep
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden