Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Klassieke Tomatensoep met Preiringen
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
Staafmixer of blender
Lepel
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
3
sjalotjes
gesnipperd
▢
3
teentjes
knoflook
geperst
▢
750
g
ontvelde tomaten
in stukken
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
▢
1
theelepel
suiker
▢
1
eetlepel
tomatenpuree
▢
1
theelepel
oregano
▢
4
dl
vleesbouillon
▢
250
g
ontvelde tomaten
in blokjes
▢
In olie gebakken preiringen voor garnering
Instructies
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan.
Bak de gesnipperde sjalotjes en geperste knoflook gedurende 5 minuten tot ze zacht zijn.
Voeg de ontvelde tomaten in stukken toe, samen met zout, peper, suiker, tomatenpuree, oregano en vleesbouillon.
Laat het geheel afgedekt 30 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa en breng het weer aan de kook.
Voeg de ontvelde tomaten in blokjes toe en laat dit nog 5 minuten meekoken.
Breng de soep op smaak met extra zout, suiker en peper naar behoefte.
Garneer de soep met in olie gebakken preiringen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Chianti past goed bij de frisse en rijke smaken van deze tomatensoep.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
5
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lunch
/
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij
/
Notenvrij
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst