Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Klassieke Waterzooi met Kip
Dit is een heerlijke soep
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote soeppan
snijplank
scherp mes
Lepel of spatel
Ingrediënten
▢
2
sjalotjes
fijn gesneden
▢
250
gram
prei
heel fijn gesneden
▢
200
gram
wortels
in dunne plakjes
▢
2
takjes
tijm
▢
Zout en peper naar smaak
▢
1
laurierblaadje
▢
1
pot
kipfond
300 ml
▢
1
bouillonblokje
▢
600
gram
kipfilet
in stukjes gesneden
▢
200
ml
koksroom
▢
Boter om te bakken
Instructies
Voorbereiding:
Snijd de sjalotjes fijn.
Was de prei en wortels en snijd ze in dunne plakjes.
Groenten Smoren:
Verhit een klontje boter in een grote soeppan op middelhoog vuur, maar laat de boter niet bruin worden.
Voeg de sjalotjes, prei, wortels en tijm toe aan de pan.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat de groenten beetgaar smoren.
Kip en Fond Toevoegen:
Verwarm de kipfond in een aparte pan en voeg het bouillonblokje toe.
Roer goed totdat het bouillonblokje is opgelost.
Voeg de kipfilet stukjes toe aan de pan met de kipfond en laat ze ongeveer 10 minuten meekoken totdat ze gaar zijn.
Inkoken:
Laat het vocht met de kipfilet 10 minuten inkoken zodat de smaken concentreren.
Afwerking:
Voeg de koksroom toe aan de pan met de kipfilet en verwarm het geheel goed door.
Voeg de beetgare groenten toe aan de pan en laat nog eens 2 minuten goed doorwarmen.
Serveren:
Serveer de waterzooi warm met een baguette erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
40
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kip
/
Soep
Land van herkomst
België