Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Klassieke Wienerschnitzel
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
plasticfolie
Deegroller, lege fles of platte kant van een groot mes
Drie platte borden
Koekenpan
Oven (om schnitzels warm te houden)
Ingrediënten
▢
4
ongepaneerde kalfs- of varkensschnitzels
▢
1
citroen
▢
Versgemalen peper
▢
Zout
▢
100
g
bloem
▢
2
eieren
▢
200
g
paneermeel
▢
100
ml
olie
▢
25
g
boter
▢
4
takjes
peterselie
Instructies
Leg de schnitzels één voor één tussen twee vellen plasticfolie en maak ze nog platter met een deegroller, lege fles of platte kant van een groot mes.
Snijd 4 mooie plakjes citroen van de citroen.
Pers de rest van de citroen uit boven de schnitzels.
Wrijf de schnitzels in met peper, zout en laat dit even intrekken.
Strooi de bloem op een plat bord.
Klop de eieren los in een diep bord.
Strooi het paneermeel op een derde bord.
Haal de schnitzels eerst door de bloem, dan door het ei en druk aan beide kanten in het paneermeel.
Schud het overtollige paneermeel eraf.
Verhit de olie en boter in een koekenpan.
Bak de schnitzels aan beide kanten in 3-4 minuten knapperig bruin.
Houd ze warm in een oven op 175°C.
Bak ook de overige schnitzels.
Leg de schnitzels op warme borden en garneer met de plakjes citroen en een plukje peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse en droge witte wijn, zoals een Grüner Veltliner, past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
35
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Oostenrijk