Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groente roerei
Porties:
3
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Garde of vork (voor het kloppen van de eieren)
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
6
eieren
geklopt
▢
1
kleine
paprika
in kleine stukjes
▢
6
middelgrote
champignons
in kleine stukjes
▢
1
middelgrote
aardappel
geraspt
▢
1
middelgrote
ui
in stukjes
▢
½
courgette
in kleine stukjes
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
▢
Provençaalse kruiden naar smaak
▢
Boter of olie
voor bakken
Instructies
Klop de eieren los en zet apart.
Verhit boter of olie in een braadpan op middelhoog vuur.
Voeg de paprika, champignons, geraspte aardappel, ui en courgette toe.
Bak de groenten lichtjes aan gedurende ongeveer 5 minuten op laag vuur, totdat ze beginnen te garen.
Zet het vuur iets hoger en voeg de geklopte eieren toe.
Blijf roeren terwijl de eieren stollen, tot ze gaar zijn maar nog zacht.
Breng op smaak met zout, peper en Provençaalse kruiden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een mousserende wijn zoals Prosecco kan goed samengaan met dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
2501515150.83
kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Ei
/
Groenten
/
Ontbijt
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Notenvrij
/
Vegetarisch