Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kleurrijke Brusselse Groenteterrine
Maak indruk met deze kleurrijke Brusselse groenteterrine, perfect als feestelijk voorgerecht of bijgerecht.
Porties:
6
personen
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
2
uur
uur
afkoeltijd
12
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
Terrinevorm (inhoud 1,5 liter), ingevet
braadslee
Mengkom
Staafmixer of keukenmachine
Ingrediënten
▢
300
g
meiraapjes of koolrabi
grof geraspt
▢
300
g
worteltjes
grof geraspt
▢
300
g
gekookte bieten
grof geraspt
▢
1
mespunt
suiker
▢
1
tl
geraspte mierikswortel
▢
2
el
citroensap
▢
Zout en witte peper
naar smaak
▢
1
tl
gemberpoeder
▢
1
el
Marsala Italiaanse dessertwijn
▢
6
eieren
▢
1,5
dl
crème fraîche
stijfgeklopt
Instructies
Verpak de geraspte meiraapjes en worteltjes apart in aluminiumfolie en stoom ze ongeveer 10 minuten gaar.
Pureer de bieten en meng ze met een mespuntje suiker, geraspte mierikswortel, zout en 1 eetlepel citroensap.
Pureer de meiraapjes met gemberpoeder, 1 eetlepel citroensap, zout en peper.
Pureer de worteltjes en meng ze met Marsala, zout en peper.
Voeg aan elke puree 2 eieren en 0,5 dl crème fraîche toe en meng goed.
Breng elke puree sterk op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schep achtereenvolgens de bietenpuree, meiraappuree en wortelpuree in de ingevette terrinevorm, strijk elke laag glad.
Vul de vorm niet meer dan driekwart.
Plaats de terrine in een braadslee en dek deze af met aluminiumfolie.
Schenk heet water in de braadslee tot net onder de rand van de terrinevorm.
Bak de terrine in de oven in ongeveer 2 uur gaar, tot de bovenkant stevig aanvoelt.
Laat de terrine 1 nacht afkoelen in de koelkast.
Snijd de terrine in plakjes en serveer met een gemengde salade en worteltjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze terrine met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
14
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Voorgerechten
Land van herkomst
België
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst
/
Picknick