750ggemengd gehaktbijvoorbeeld rundvlees en varkensvlees
1 ½theelepelchilipoeder
Zout naar smaak
4blikkentomatenstukjes400 g elk
1grootblikje tomatenpuree140 g
Olijfolie
Instructies
Verhit 7 eetlepels olijfolie in een grote pot op matig vuur.
Voeg de gesneden paprika's, uien, knoflook, zout en de helft van het chilipoeder toe.
Roer goed en laat sudderen tot de paprika's knapperig zijn.
Bak ondertussen het gehakt in een anti-aanbakpan.
Voeg de rest van het chilipoeder toe.
Bak het gehakt goed door totdat het rul en bruin is.
Meng het gebakken gehakt met de knapperige groenten in de pot en laat nog 5 minuten sudderen.
Voeg de tomatenstukjes en tomatenpuree toe, samen met het vocht.
Roer alles door en laat het gerecht 10 minuten sudderen.
Indien gewenst, kun je de saus indikken met maïzena voor een dikkere consistentie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze kleurrijke chili con carne met gekookte rijst en garneer eventueel met verse koriander en een lepel zure room.
Wijnadvies:
Een goede wijn om bij dit gerecht te serveren is een fruitige rode wijn zoals een Merlot of een Tempranillo. Deze wijnen vullen de rijke smaken van de chili goed aan.