Deze kleurrijke groentelasagne zit boordevol verse groenten, romige mozzarella en een rijke zelfgemaakte tomatensaus. Een feest voor de zintuigen en perfect voor elke gelegenheid!
Verhit 3 eetlepels olie in een pan en fruit de sjalotten en knoflook 5 minuten op laag vuur.
Voeg de tomaten, knoflook, oregano en één bosje basilicum toe.
Laat 30 minuten zachtjes sudderen.
Zeef de saus en kook verder in tot ongeveer 5 dl.
Breng op smaak met zout, peper en een snufje suiker.
Laat afkoelen.
Voorbereiden van de groenten:
Snijd de aubergines in plakken van 1/2 cm dik, bestrijk met olie en bestrooi met zout en peper.
Stoom ze 30 minuten in de oven.
Snijd de courgettes in plakken van 3 mm dik en stoom ze 20 minuten in de oven.
Rooster de paprika's, verwijder de schil en snijd ze in vieren.
Laat afkoelen.
Opbouw van de lasagne:
Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
Maak laagjes in de ovenschaal: begin met 1/4 van de tomatensaus, dan 1/3 van de lasagnevellen, aubergine, basilicum en 1/3 van de mozzarella.
Herhaal dit 2 keer, waarbij je de courgette (1e keer) en paprika (2e keer) gebruikt.
Eindig met een laag tomatensaus.
Bereiden van de lasagne:
Verwarm de oven voor op 175°C.
Bestrooi de lasagne met Parmezaanse kaas.
Bak de lasagne 45 minuten in de oven tot deze gaar en goudbruin is.
Serveren:
Snijd de lasagne in brede repen.
Serveer met knapperig stokbrood en een frisse groene salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de lasagne met een frisse rucolasalade en een glas Italiaanse rode wijn, zoals een Chianti of Montepulciano.Wijnadvies:Een middelzware rode wijn zoals een Chianti Classico of een Montepulciano d'Abruzzo past perfect bij deze rijke en hartige lasagne.