Een frisse en kleurrijke pastasalade met haring in romige tomatensaus, knapperige paprika’s en cherrytomaatjes. Perfect als zomerse maaltijd of bijgerecht!
2blikjesfijne haringfilets in tomaten-roomsausà 190 g
125mlcrème fraîche light
3eetlepelsmedium dry sherry
1zakrodegele en groene paprika's
250gcherrytomaatjesgehalveerd
50golijvengehalveerd
30gpeterseliefijngehakt
Zout en peper naar smaak
Instructies
Kook de viergranenmacaroni volgens de gebruiksaanwijzing en laat het afkoelen.
Haal de haringfilets uit de blikjes en zet apart.
Roer een dressing van de tomatensaus uit de blikjes, crème fraîche en sherry.
Breng op smaak met zout en peper.
Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes.
Halveer de cherrytomaatjes en olijven.
Hak de peterselie fijn.
Meng in een grote schaal de groenten, peterselie en afgekoelde macaroni.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de dressing en haring over de salade en meng goed.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met knapperig stokbrood en een frisse groene salade voor een complete maaltijd.Wijnadvies:Een frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio, vormt een perfecte aanvulling op de hartige en romige smaken van deze pastasalade.