Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kleurrijke Tomatenquiche
Porties:
4
Bereidingstijd:
55
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny Quiche- en taartdeeg
▢
250
g
zure room
▢
4
eieren
▢
Peper en zout naar smaak
▢
Een snufje
geraspte nootmuskaat
▢
Kruiden naar smaak
bijv. tijm, oregano, rozemarijn
▢
Handvol
verse basilicumblaadjes
▢
Bonte tomaten
verschillende kleuren en maten, gehalveerd
Instructies
Verwarm de oven voor op 190°C (boven-/onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Klop de zure room met de eieren glad in een kom.
Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en kruiden naar keuze.
Rol het deeg uit op een bakplaat en leg het met het meegeleverde bakpapier in een ingevette bakvorm.
Het overhangende deeg kan gebruikt worden om de randen te versterken.
Giet het eimengsel in de deegvorm en leg de gehalveerde tomaten erin.
Bak de quiche in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45 minuten op de onderste rek, tot deze goudbruin is.
Garneer de quiche met verse basilicumblaadjes en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt voor de quiche ook andere kruiden naar smaak gebruiken, zoals tijm, oregano of rozemarijn.
Als je van kaas houdt, kun je ook wat geraspte kaas over de quiche strooien voordat je hem bakt.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio, past goed bij de frisse smaak van de tomaten en de romigheid van de quiche.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch