Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Klont (Boekweitpudding)
Een traditioneel Nederlands gerecht van gekookt boekweitdeeg, geserveerd met gesmolten boter of spekvet.
Porties:
6
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
Katoenen of linnen zak
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
stroop
▢
500
gram
boekweitmeel
▢
500
gram
tarwemeel
▢
¾
liter
melk
▢
Zout
Instructies
Maak een deeg van het meel, de melk en het zout.
Roer de stroop erdoor.
Vul een katoenen of linnen zak voor 2/3 met het deeg en knoop goed dicht.
Breng water aan de kook in een grote pan.
Leg een bord omgekeerd op de bodem van de pan.
Zet de zak met het deeg op het bord.
Laat het deeg in ± 1 ½ uur gaar koken.
Serveer met gesmolten boter of spekvet.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer warm.
Wijnadvies:
Geen specifieke aanbeveling.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
60
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
5
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Land van herkomst
Friesland
/
Groningen
/
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch