Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Knapkoek
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Oven
Bakpapier
taartrooster
Ingrediënten
▢
250
gram
bloem
▢
7
gram
bakpoeder
▢
150
gram
suiker
▢
150
gram
boter
▢
1
ei
▢
snufje
zout
▢
Een beetje
vanille extract
Afwerking:
▢
boter
▢
rietsuiker
Eventueel naar wens toevoegen
▢
kaneel
Instructies
Doe alle ingrediënten te samen in de keukenmachine en laat de machine een aantal minuten kneden tot het deeg een bal vormt en los laat van de kom.
Neem het deeg uit de kom en verpakh et in plastic folie.
Leg het deeg minimaal 1 uur in de koelkast.
Verwarm je oven voor op 210°.
Bebloem je werkvlak en kneed na koeling het deeg nog eens door.
Maak er een bol van en rol het uit tot een dunne plak.
Steek er een ronde plak uit van ca 20 cm doorsnede en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bestrijk de koek met boter en bestrooi rijkelijk met rietsuiker.
Trek met een scherp mes lijnen op de koek waardoor je hem in 8 stukken verdeeld.
Enkel lijnen trekken en niet doorsnijden.
Bak de koek in ca 10 af op 210°.
Als de koek uit de oven komt dan kun je de koek op deze lijntjes netjes doorsnijden.
Laat ze afkoelen op een taartrooster.
Je hoeft niet persé een grote koek te maken.
Je mag natuurlijk naar hartenlust variëren met de vorm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
België