Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige aardappel-gallete
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
1
blik
witte champignons à 230 g
▢
3
grote
aardappels
▢
2
eieren
▢
50
g
boter
▢
1
beker
crème fraîche van 125 g
▢
50
g
gruyère
geraspt
▢
vers geraspte nootmuskaat
▢
zout en peper
Instructies
Voorbereiding
Laat de champignons uitlekken.
Rasp de (ongekookte) aardappels.
Klop de eieren los in een grote kom.
Smelt de helft van de boter en voeg dit samen met de champignons, de aardappelrasp, de crème fraîche en de geraspte Gruyère toe aan de eieren.
Breng op smaak met zout en peper en vers geraspte nootmuskaat.
Bereidingswijze
4Vorm in je hand 4 kleine galettes met een dikte van ongeveer 1 cm.
Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak hierin de galettes mooi knapperig en goudbruin.
Beide kanten hebben minimaal 5 min. nodig.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch