Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige Aardappelkoekjes uit de Airfreyer
Porties:
4
Bereidingstijd:
18
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Mengkom
snijplank
mes
Bakpapier
bakspray
airfryer
Ingrediënten
▢
4
grote
aardappels
geschild, geraspt en overtollig vocht eruit geknepen
▢
1
grote
ui
grof gehakt
▢
3
tl
knoflookpoeder
▢
5
el
geraspte belegen Goudse kaas
▢
1
ei
▢
Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
▢
Plantaardige oliespray
Instructies
Meng in een kom de geraspte aardappel, gehakte ui, knoflookpoeder, geraspte kaas, ei, zout en peper.
Knip een stuk bakpapier uit dat op de bodem van het mandje van de airfryer past, zorg ervoor dat de luchtopeningen niet geblokkeerd worden.
Bespuit het bakpapier lichtjes met plantaardige oliespray.
Schep het aardappelmengsel in bergjes op het bakpapier in het mandje van de airfryer.
Doe dit in porties indien nodig.
Stel de airfryer in op 200 °C en bak gedurende 8 minuten.
Schud het mandje als de timer afgaat, stel de timer opnieuw in op 5 minuten en bak de aardappelkoekjes verder tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Haal de koekjes uit de airfryer en serveer ze meteen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze hartige aardappelkoekjes kunnen goed worden vergezeld door een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.
Voedingswaarden
Calories:
225
kcal
|
koolhydraten:
32
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
7
g
|
Zout:
0.9
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Airfryer
/
Ontbijt
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch