Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige Aardappelkroketjes met Parmezaanse Kaas
Deze heerlijke aardappelkroketjes met Parmezaanse kaas zijn de perfecte snack of bijgerecht. Knapperig van buiten, zacht van binnen!
Porties:
4
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
airfryer
Mengkom
pureestamper
pureeknijper
pan
schaal
Ingrediënten
▢
300
g
kruimige aardappelen
geschild en in blokjes
▢
1
eidooier
▢
50
g
Parmezaanse kaas
geraspt
▢
2
el
bloem
▢
50
g
paneermeel
▢
Nootmuskaat
naar smaak
▢
Versgemalen peper
naar smaak
▢
Zout
naar smaak
Instructies
Kook de aardappelblokjes in een pan met kokend water met wat zout gedurende 15 minuten totdat ze gaar zijn.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een pureestamper of gebruik een pureeknijper.
Laat de puree iets afkoelen.
Meng de eidooier, geraspte Parmezaanse kaas, bloem en bieslook door de gepureerde aardappelen en roer tot een stevige puree.
Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verwarm de Airfryer voor op 200°C.
Meng de olie door het paneermeel en roer goed tot het mengsel los en kruimelig is.
Vorm de aardappelpuree tot 12 kroketjes en rol ze door het paneermeel tot ze volledig bedekt zijn.
Leg 6 kroketjes in het mandje van de Airfryer.
Stel de tijd in op 4 minuten en bak de kroketjes knapperig en bruin.
Bak vervolgens de resterende kroketjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een glas Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
210
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
0.7
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Airfryer
/
Bijgerecht
/
Kaas
/
Snack
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Oud & Nieuw
/
Verjaardag