Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige Aardappelpannenkoekjes uit de Airfryer
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
ondiepe schaal
airfryer
Bakpapier
Ingrediënten
▢
500
gram
koude geprakte aardappels
▢
200
gram
geraspte belegen Goudse kaas
▢
1
lente-ui
fijngehakt
▢
2
gebakken plakken ontbijtspek
gehakt
▢
1
groot
ei
▢
2
eetlepels
bloem
glutenvrij indien nodig
▢
200
gram
panko
Japans broodkruim
▢
Zeezout en versgemalen zwarte peper
▢
Bakspray van plantaardige olie
Instructies
Meng in een kom de geprakte aardappels met de kaas, lente-ui, gehakt ontbijtspek, ei en bloem.
Breng op smaak met zout en peper.
Vorm 12 koekjes van het mengsel.
Doe de panko in een ondiepe schaal en wentel de koekjes erdoor zodat ze goed bedekt zijn.
Leg de koekjes op een met bakpapier bekleed bord en zet ze 10 minuten in de vriezer om stevig te worden.
Bekleed het mandje van de airfryer met een vel bakpapier en bespuit het met olie.
Leg de koekjes op het papier, zorg ervoor dat het mandje niet te vol zit en bak ze zo nodig in porties.
Houd de gebakken pannenkoekjes warm in een matig-warme oven.
Stel de airfryer in op 200°C en de timer op 10 minuten.
Keer de pannenkoekjes na 10 minuten om met behulp van een paletmes.
Stel de timer in op nog 5 minuten en bak tot de pannenkoekjes goudbruin en knapperig zijn.
Serveer ze gloeiend heet.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij de hartige smaak van deze aardappelpannenkoekjes.
Voedingswaarden
Calories:
275
kcal
|
koolhydraten:
28
g
|
Protein:
14
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Airfryer
/
Bijgerecht
/
Ontbijt
/
Snack
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch