Verwarm de oven voor op 175°C (of gasovenstand 3).
Boen de citroen schoon en rasp 2 theelepels schil boven een kom.
Snijd de korstjes van het brood en verkruimel het brood heel fijn.
Rits de oreganoblaadjes van de takjes en hak ze fijn.
Meng in een kommetje de citroenrasp, broodkruim, fijngehakte oregano, zout en peper naar smaak.
Was de tomaten, halveer ze en zet ze op een bakplaat.
Verdeel het kruimelmengsel over de tomaten.
Druppel de kruidenolie over de tomaten.
Leg de plakjes bakbacon naast de tomaten op de bakplaat.
Schuif de bakplaat in de oven en laat de tomaten in ongeveer 15 minuten gaar worden en de bacon knapperig bruin worden.
Leg een plakje bacon op elk van de vier borden en zet er twee halve tomaten op.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies: Deze knapperige bakbacon met kruidige tomaat gaat goed samen met een lichte en fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.