Deze knapperige boekweit groentekoekjes zijn gemaakt met selderij, pastinaak en wortel. Ze zijn ideaal als bijgerecht of hartig hapje, makkelijk te maken en vol smaak.
400gselderij en/of pastinaak en/of wortelschoon en fijn geraspt
1tlkorianderzaadgemalen
2tlcitroensap
Peper en zout
Instructies
Meng de olie, kwark of yoghurt, eieren, peper, zout en korianderzaad in een mengkom.
Besprenkel de geraspte groenten met het citroensap.
Voeg de groenten en het meel toe aan het eimengsel en meng goed door.
Kneed het mengsel tot ongeveer 10 tot 14 kleine koekjes.
Verhit boter of olie in een koekenpan op laag vuur.
Bak de koekjes langzaam aan beide kanten bruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer de koekjes warm met een frisse yoghurtdip of als onderdeel van een salade.Wijnadvies: Een frisse droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij deze groentekoekjes.