Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige Champignonsoep met Bladerdeeg
Een romige champignonsoep met een knapperig bladerdeegdakje, perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
ovenvaste soepkommen
pan
Ingrediënten
▢
1
bouquet garni of kruidenbuiltje voor kippenbouillon
▢
1
ei
▢
150
gram
champignons
▢
150
gram
oesterzwammen
▢
25
gram
boter
▢
25
gram
prei
▢
2
sjalotjes
▢
4
plakjes
bladerdeeg
diepvries
▢
5
dl
kippenbouillon
▢
1
teentje
knoflook
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Laat de bouillon met het bouquet garni of kruidenbuiltje trekken.
Snijd de champignons in plakjes en de oesterzwammen in reepjes.
Snijd de sjalotjes en knoflook fijn.
Verhit de boter in een pan en fruit de sjalotjes en knoflook.
Voeg de champignons en oesterzwammen toe.
Meng met de kippenbouillon en laat afkoelen.
Ontdooi de bladerdeegplakjes.
Splits het ei en klop de dooier los met zout.
Snijd de prei fijn.
Vul ovenvaste soepkommen met soep en voeg de prei toe.
Maak de randen van de kommen nat.
Rol de bladerdeegplakjes iets uit, leg ze over de kommen en plak vast.
Snijd de randen bij en bestrijk met eidooier.
Bak 8 minuten in een oven van 220°C tot het bladerdeeg goudbruin is.
Serveer de soep door het bladerdeegdakje stuk te steken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Europa
/
Frankrijk
/
Fusion
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden