Luchtige, knapperige deegsterretjes met een vleugje vanille, heerlijk bestrooid met poedersuiker. Perfect voor bij de koffie of als feestelijke traktatie!
Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker luchtig en voeg vervolgens de melk toe.
Zeef de bloem in een aparte kom en voeg al kloppend de eiermelk toe om een glad beslag te verkrijgen.
Verhit de frituurolie in een frituurpan tot 190°C.
Verwarm het frituurijzer in de hete olie en laat het even uitlekken.
Dompel het warme ijzer tot net onder de bovenrand in het beslag, laat kort drogen en houd het vervolgens in de hete olie tot het sterretje goudbruin kleurt.
Tik voorzichtig het deegsterretje van het ijzer en laat het uitlekken op keukenpapier.
Herhaal tot al het beslag op is.
Laat de sterretjes afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Bestrooi extra royaal met poedersuiker voor een feestelijk effect!Wijnadvies:Lekker met een glas zoete dessertwijn zoals Moscato d'Asti.