Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige ei spinazietaart
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
magnetron
kwastje
mes
Garde
Ingrediënten
▢
1
pak
fillobladerdeeg
diepvries, 225 g
▢
6
eieren
▢
1
pak
spinazie
deelblokjes, 450 g
▢
2
tomaten
▢
4
eetlepel(s)
vloeibare margarine
▢
1
pakje
roomkaas met kruiden
125 g
Instructies
Fillodeeg op kamertemperatuur laten ontdooien.
Helft eieren in ca. 7 minuten hard koken, pellen en in plakjes snijden.
Spinazie in magnetron laten ontdooien en in zeef vocht eruit drukken.
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Tomaten in kleine blokjes snijden.
Fillodeeg uit verpakking nemen en uitvouwen.
Met kwastje 3 vellen bestrijken met margarine, op elkaar in vorm leggen.
Dit 2 keer herhalen, telkens iets verspringen.
Rest van eieren loskloppen met roomkaas, zout en peper.
Spinazie met roomkaasmengsel en tomaat mengen.
Helft van mengsel in vorm leggen, eiplakjes erover verdelen.
Rest van spinaziemengsel in vorm leggen.
Laatste vel fillodeeg in stukjes scheuren en over taart strooien.
Taart in ca. 45 minuten goudbruin bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Groenten
/
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch