Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Knapperige Gebakken Vis in Hong Kong-stijl
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
vis naar keuze
zonder graten en vel, in blokjes van 2½ x 2½ cm gesneden
Voor het beslag:
▢
60
g
rijstmeel
▢
1
ei
gescheiden
▢
1
eetlepel
olie
▢
5
eetlepels
kokosmelk
▢
Zout
▢
Olie om te bakken
Voor de saus:
▢
2
eetlepels
olie
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
1
rode peper
zaad verwijderd en fijngehakt
▢
1
theelepel
verse gemberwortel
geraspt
▢
1
theelepel
chilipoeder
▢
2
eetlepels
tomatenpuree
▢
2
eetlepels
zoete chilisaus
▢
3
eetlepels
donkere sojasaus
▢
2
eetlepels
rijstwijn of droge sherry
▢
2
eetlepels
water
▢
1-2
theelepels
suiker
▢
Zout
▢
Versgemalen zwarte peper
Instructies
Zeef het rijstmeel in een kom, maak een kuiltje in het midden en voeg de eierdooier, olie, kokosmelk en een snufje zout toe.
Klop tot een glad beslag.
Dek af en laat 30 minuten in de koelkast rusten terwijl je de saus bereidt.
Verhit olie in een wok en bak knoflook, rode peper en gemberwortel tot ze zacht en geurig zijn.
Voeg tomatenpuree, chilipoeder, chilisaus, sojasaus, rijstwijn, water, suiker, zout en zwarte peper toe.
Breng aan de kook en laat op laag vuur sudderen terwijl je de vis bereidt.
Snijd de vis in blokjes en controleer op eventuele achtergebleven graten.
Klop het eiwit stijf en spatel het door het beslag.
Dompel de visblokjes in het beslag en bak ze in hete olie tot ze knapperig en goudbruin zijn.
Laat uitlekken op keukenpapier en houd warm.
Voeg de gebakken visblokjes toe aan de saus, verwarm kort en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika of een Pinot Grigio uit Italië vormt een goede aanvulling op dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
2.8
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
China
Geschikt voor Dieët:
Tarwevrij