Knapperige Gefrituurde Groenten met Thaise Dressing
Knapperige gefrituurde groenten, geserveerd met een verfrissende Thaise dressing van sesamolie, sojasaus en verse kruiden. Dit gerecht combineert de hartige smaak van tempurabeslag met een pittige, zoete en zure saus, perfect voor elke gelegenheid.
Porties: 4
(plus 1 dag voor het trekken van de dressing) 30 minutenmin
Gemengde groenten zoals wortelenzoete aardappelen, courgette, boontjes, broccoli
Gevarieerde paddenstoelen naar keuze
Versekruiden zoals saliebasilicum, peterselie
200gtarwebloem
100gmaïszetmeel
IJskoud bruisend water
Zeezout
Voor de dressing:
3eetlepelssesamolie
2dllichte sojasaus
5eetlepelsversgeperst limoensap
3eetlepelsbruine suiker
1kleinerode Spaanse peperfijngehakt
2theelepelsThaise vissaus of oestersaus
Enkeletakjes verse koriander
Instructies
Dressing Voorbereiden:
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom.
Laat de dressing een dag in de ijskast trekken, zodat de smaken goed kunnen ontwikkelen.
Trek vlak voor het opdienen de korianderblaadjes van de steeltjes en roer deze door de dressing.
Groenten Voorbereiden:
Maak de groenten en kruiden schoon en zorg dat ze droog zijn.
Snijd de groenten in hapklare porties, maar laat de paddenstoelen en kruiden in hun geheel.
Tempurabeslag:
Bereid het tempurabeslag vlak voor het frituren.
Meng de tarwebloem en maïszetmeel door elkaar, en roer er het ijskoude bruisende water door tot een dik beslag.
Het beslag hoeft niet volledig glad te zijn; enkele klonters zijn geen probleem.
Frituren:
Verhit de olie in een frituurpan tot 190-200°C.
Dompel de groenten en kruiden in het beslag en frituur ze in kleine porties tot ze knapperig en goudbruin zijn, ongeveer 2 minuten per portie.
Laat de gefrituurde groenten goed uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zeezout.
Serveren:
Serveer de gefrituurde groenten met de Thaise dressing apart, zodat iedereen naar smaak kan dippen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Deze gefrituurde groenten passen perfect bij een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een verfrissende Riesling, die de pittige en zoete smaken van de Thaise dressing complimenteert.