Meng in een grote kom de gesmolten boter met melasse of stroop, suiker en het ei.
Zeef de bloem, gemberpoeder, kaneel, piment en zuiveringszout in een aparte kom en voeg dit mengsel toe aan het botermengsel.
Voeg de fijngehakte gekristalliseerde gember toe en roer goed door.
Meng de ingrediënten voor de kruimellaag in een andere kom.
Vorm balletjes van 1½ eetlepel deeg en leg deze op een bakplaat met bakpapier, met ongeveer 5 cm tussenruimte.
Druk de balletjes plat tot rondjes van 3 cm doorsnee.
Zet 1 tot 2 theelepels van het kruimelmengsel bovenop elk koekje.
Zet de koekjes een uur in de koelkast voordat je ze bakt.
Bak de koekjes 10-12 minuten, totdat ze opzwellen en stevig zijn.
Laat de koekjes op een rooster afkoelen.
Bewaar de koekjes in een goed afgesloten trommel voor 3-4 dagen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Deze koekjes zijn perfect voor een gezellige middagthee of als tussendoortje bij een feest.Wijnadvies: Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc voor de perfecte smaakcombinatie.