Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige Hennep Granola
Porties:
6
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gram
havermoutvlokken
▢
25
gram
hennepzaad
▢
50
gram
pecannoten
grof gehakt
▢
50
gram
pompoenpitten
▢
½
theelepel
kaneel
▢
1
eetlepel
kokosolie
▢
4
eetlepels
Agave Siroop
▢
25
gram
kokoschips
▢
25
gram
gele rozijnen
▢
Optioneel:
▢
extra rauwe cacaonibs
Instructies
Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng de havermoutvlokken, hennepzaad, pecannoten, pompoenpitten en kaneel in een grote kom.
Smelt de kokosolie en voeg deze samen met de Agave siroop toe aan het havermoutmengsel.
Roer goed door totdat alle droge ingrediënten gelijkmatig bedekt zijn.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bakplaat en spreid het uit in een dunne laag.
Bak de granola in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot het mooi goudbruin en knapperig is.
Roer halverwege de baktijd voorzichtig om.
Haal de bakplaat uit de oven en laat de granola volledig afkoelen.
Voeg de kokoschips, gele rozijnen en optionele rauwe cacaonibs toe aan de afgekoelde granola en meng goed.
Bewaar de granola in een luchtdichte verpakking, zoals een vacuümlade of vacuümcontainer.
Vers is de granola het lekkerst en het kan maximaal 2 weken worden bewaard.
Notities / Tips / Wijnadvies
Experimenteer met verschillende noten, zaden en gedroogd fruit naar smaak en voorkeur.
Voor een extra crunch kun je de granola na het afkoelen mengen met gehakte pure chocolade.
Serveer deze knapperige hennep granola met Griekse yoghurt en vers fruit als een voedzaam ontbijt of als een energieke snack voor onderweg.
Deze granola is ook heerlijk als topping voor smoothie bowls of als toevoeging aan desserts zoals yoghurtijs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ontbijt
/
Snack
Geschikt voor Dieët:
Tarwevrij
/
Vegetarisch