Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige Kaas-Hazelnoten Muffins
Geniet van deze heerlijke knapperige kaas-hazelnoten muffins als hartig tussendoortje of bij de borrel!
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Total time
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
7
sneetjes
oud bruinbrood of witbrood
▢
1
zakje
hazelnoten van 65 g
▢
200
g
geraspte oude kaas of Hollandse geitenkaas
▢
3
bosuitjes
in ringetjes gesneden
▢
4
gedroogde
tomaten
fijngehakt
▢
3
eieren
M
▢
200
ml
melk
▢
100
ml
olijfolie
▢
Versgemalen peper
Instructies
Verkruimel 7 sneetjes oud wit- of bruinbrood (met korst) in een keukenmachine.
Voeg het zakje hazelnoten toe en maal alles fijn.
Meng de geraspte kaas (of geitenkaas), bosuitjes, fijngehakte gedroogde tomaten, eieren, melk en olijfolie toe aan het mengsel in de keukenmachine.
Mix tot een smeuïg beslag ontstaat.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Vet een muffinvorm in met 12 holtes (voor grote muffins) of een vorm met 24 holtes (voor mini-muffins) en schep het beslag erin.
Bak de muffins in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 25 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de hartige smaak van de kaasmuffins en de knapperige hazelnoten.
Voedingswaarden
Calories:
247
kcal
|
koolhydraten:
10.2
g
|
Protein:
8.6
g
|
Vet:
19.3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cupcakes / Muffins
/
Hapjes
/
Kaas
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch