Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige Kaas-Sesam Spiralen
Deze krokante kaas-sesam spiralen van bladerdeeg zijn heerlijk als borrelhapje of bij een feestelijke gelegenheid.
Porties:
25
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Bakpapier
snijplank
mes
kommetje
diep bord
kwastje
Ingrediënten
▢
1
pakje
bladerdeeg
10 plakjes
▢
1
el
bloem
▢
2
eieren
▢
150
g
Parmezaanse kaas
geraspt
▢
3
el
sesamzaad
▢
1
tl
boter
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C (gasovenstand 4).
Laat de plakjes bladerdeeg ongeveer 10 minuten ontdooien.
Strooi wat bloem op het werkblad of een snijplank.
Leg telkens 2 plakjes bladerdeeg op elkaar en verwijder het bakpapier ertussen.
Snijd de stapeltjes bladerdeeg in 6 gelijke repen.
Draai elke reep in een spiraalvorm.
Meng in een diep bord de sesamzaadjes en Parmezaanse kaas.
Klop in een kommetje de eieren los met 2 eetlepels water.
Bestrijk de spiralen met het losgeklopte ei en bestrooi met het kaas-sesammengsel.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de spiralen erop.
Bak de spiralen 20-25 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer warm of op kamertemperatuur als borrelhapje of bij een kaasplank.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Prosecco past perfect bij deze kaas-sesam spiralen.
Voedingswaarden
Calories:
95
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
6
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
0.5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Hapjes
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch