Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige Kaaskrakers met Tortillachips
Deze knapperige kaaskrakers van tortillachips en gesmolten kaas zijn het perfecte borrelhapje. Serveer ze met tomatenketchup voor extra smaak!
Porties:
10
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Bakpapier
Ovenwanten
rasp
Ingrediënten
▢
2
zakken
tortillachips naturel
à 150 g
▢
300
g
jonge kaas
geraspt
▢
Tomatenketchup
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C (gasovenstand 4).
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg de tortillachips in rijtjes op de bakplaat.
Bestrooi elke chip met een beetje geraspte kaas in het midden.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak ongeveer 10 minuten, tot de kaas gesmolten is.
Gebruik ovenwanten om de bakplaat uit de oven te halen en laat de kaaskrakers even afkoelen.
Serveer op een grote schaal met een bakje tomatenketchup in het midden of spuit een toefje ketchup op elke chip.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met guacamole, zure room of een pittige salsa voor extra variatie.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een licht gekoelde rosé past goed bij de knapperige chips en gesmolten kaas.
Voedingswaarden
Calories:
210
kcal
|
koolhydraten:
18
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Kaas
/
Snack
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch