Leg de pinda’s en cashewnoten op een bakplaat en verwarm ze 10 minuten.
Maal de noten met het zout in een keukenmachine tot een smeuïge pasta (of gebruik pindakaas).
Snijd de ui in tweeën.
Maak ringen van de ene helft en snijd de andere helft in stukjes.
Bak de uienringen in wat olie of boter op laag vuur tot ze zacht zijn.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat 10 minuten staan.
Meng de notenpasta, gesneden ui, bloem, ei en fijngehakte peterselie door de couscous.
Snijd de kaas in dunne plakjes met een kaasschaaf.
Vorm burgers van ongeveer 8 cm doorsnee en druk stevig aan.
Snijd de burgers doormidden en leg er twee of drie plakjes kaas tussen.
Druk de burgers weer stevig dicht.
Verhit olie of boter in een koekenpan en bak de burgers enkele minuten goudbruin.
Draai om en leg extra kaas op de gebakken zijde.
Serveer op de broodjes met sla, dun gesneden tomaat en uienringen.
Breng op smaak met ketchup, mosterd en mayonaise.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met zoete aardappelfriet en een frisse yoghurtdip met munt.Wijnadvies:Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte Sauvignon Blanc past goed bij deze notenburger.