Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige Pappadums met Verfrissende Komkommerdip
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
4
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
snackkomkommer of 1/2 kleine komkommer
▢
½
theelepel
djinten
gemalen komijnzaad
▢
150
g
Griekse yoghurt
▢
Cayennepeper
▢
½
theelepel
paprikapoeder
▢
5
pappadums naturel
▢
Olie om te frituren
Instructies
Schil de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit.
Rasp de komkommer grof en meng deze met de gemalen komijn door de Griekse yoghurt.
Breng de komkommerdip op smaak met zout en een snufje cayennepeper.
Strooi het paprikapoeder over de dip voor een extra smaakdimensie.
Breek of knip elke pappadum in 8 repen.
Verhit olie in een wok of frituurpan en bak hierin telkens 8 pappadumrepen in enkele seconden knapperig en goudbruin.
Laat de gebakken pappadums uitlekken op keukenpapier en serveer ze met de komkommerdip.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de pappadums en komkommerdip als snack bij een feestelijke gelegenheid of als voorafje bij een Indiase maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een goede combinatie met deze pappadums en komkommerdip.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
22
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Snack
Land van herkomst
India
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Suikervrij
/
Vegetarisch
/
Zout arm