Vermeng de afgekoelde boter met de melasse, basterdsuiker en het ei in een grote kom.
Zeef bloem, zuiveringszout, gemberpoeder en piment en roer dit door het botermengsel.
Vorm van het deeg steeds balletjes van ongeveer 1,5 eetlepel.
Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, met 5 cm tussenruimte.
Druk de balletjes voorzichtig plat tot rondjes van circa 3 cm doorsnee.
Zet de bakplaat 1 uur koel weg.
Bestrooi de koekjes met kristalsuiker.
Bak ze 10-12 minuten in de oven tot ze iets gerezen en licht goudbruin zijn.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Bewaar ze maximaal 5 dagen in een goed afgesloten trommel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer de gingernuts met een kop thee of koffie voor een heerlijk moment.Wijnadvies: Een lichtzoete dessertwijn, zoals een Muscat, past goed bij de pittige kruiden.