Aardappels afgieten, afspoelen onder koud water en in ca.
10 minuten iets laten afkoelen.
Aardappels boven kom raspen.
1 ei breken en met zout en peper door de aardappels scheppen.
Pannenkoekbeslag volgens gebruiksaanwijzing met melk en rest van eieren maken.
In een koekenpan ca.
1 1/2 eetlepel olie verhitten.
Pannenkoekbeslag in pan schenken, zodat de bodem bedekt is.
Direct beslag bedekken met laagje aardappelrasp.
Als onderkant bruin is, pannenkoek keren en andere zijde op middelhoog vuur bruin en knapperig bakken.
Zo doorgaan tot alle beslag en rasp op zijn.
Riefpannekoekjes direct serveren met honing of stroop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Lekker met een drupje honing of stroop erover voor een zoete touch.Wijnadvies: Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze lichte snack.