Geniet van deze heerlijke knapperige rösti, een klassiek aardappelgerecht met een krokant korstje en een zachte binnenkant. Perfect als bijgerecht of hoofdgerecht!
Fijngehakte versekruidenbijv. peterselie of bieslook
Instructies
Rasp de gekookte aardappels grof met een grove rasp.
Smelt de boter in een anti-aanbakpan op middelhoog vuur.
Meng de geraspte aardappels met zout, peper en optioneel fijngehakte verse kruiden in een kom.
Voeg het aardappelmengsel toe aan de pan en bak het al omscheppend ongeveer 5 minuten tot het licht knapperig wordt.
Druk het aardappelmengsel stevig aan in de pan om een dikke koek te vormen en dek af met een deksel.
Bak de rösti ongeveer 15 minuten op matig vuur tot de onderkant goudbruin is.
Draai de rösti voorzichtig om met behulp van een deksel en bak nog eens 15 minuten tot ook de andere kant goudbruin is.
Garneer met partjes tomaat en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de rösti met een frisse salade en een lepel zure room of crème fraîche voor extra smaak.Wijnadvies:Een frisse witte wijn zoals een Pinot Gris of een lichte Chardonnay past perfect bij de knapperige textuur en zachte aardappelsmaak van dit gerecht.