Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige Rozendaalse Krentenkoekjes
Knapperige koekjes met krenten, gemaakt van een combinatie van bloem en boekweitmeel, een traditioneel recept uit Rozendaal.
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
rijstijd
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Bakplaat
Mengkom
deegroller
Ingrediënten
▢
125
g
bloem
▢
250
g
boekweitmeel
▢
Snufje
zout
▢
20
g
gist
▢
1
dl
melk
▢
1
dl
water
▢
2
eieren
▢
250
g
krenten
▢
Boter
om in te vetten
Instructies
Doe de bloem, het boekweitmeel en het zout in een kom en maak in het midden een kuiltje.
Los de gist op in de lauwwarme melk en giet dit in het kuiltje.
Voeg het water en de losgeklopte eieren toe.
Kneed alles snel tot een soepel deeg dat niet meer aan de handen plakt en van de kom loslaat.
Laat het deeg op een lauwwarme plek 1 uur rijzen.
Was de krenten en laat ze goed uitlekken.
Kneed de krenten door het deeg.
Vorm van het deeg een of meerdere rollen met een diameter van ca.
50 eurocent.
Snijd de rollen in plakjes (koekjes).
Beboter een bakplaat en leg de koekjes erop.
Verwarm de oven voor op 240 °C.
Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 8-10 minuten gaar en bruin.
Haal de koekjes van de bakplaat en laat ze afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker bij de koffie of thee.
Wijnadvies:
Geen wijn, maar een kopje koffie of thee.
Opmerkingen:
Boekweitmeel geeft de koekjes een unieke, nootachtige smaak.
De koekjes zijn het lekkerst als ze vers zijn.
Voedingswaarden
Calories:
100
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
3
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
Nederland
/
Noort Brabant
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden