Was de kropsla in een grote bak water en laat de blaadjes aan de stronk zitten.
Laat de kropsla in zijn geheel op zijn kop in een vergiet uitlekken.
Verhit in een koekenpan op laag vuur 1 eetlepel olie met 1 eetlepel boter.
Bak de blokjes brood hierin in 3-4 minuten goudbruin.
Schep de laatste minuut de helft van de knoflook erdoor.
Neem de croutons uit de pan en laat ze afkoelen zodat ze knapperig worden.
Bak in een droge koekenpan de bacon op laag vuur knapperig.
Doe de rest van de olie, de rest van de knoflook, de mosterd, honing en azijn in een (jam)potje, draai de deksel erop en schud flink.
Breng de dressing op smaak met zout en peper.
Dep de kropsla droog, ook tussen de blaadjes.
Leg de kropsla op een schaal en bedruppel deze met de dressing.
Strooi de croutons en bacon erover en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij deze salade. Hun levendige smaken en zuren complementeren de honing-mosterd dressing en vormen een verfrissend contrast met de knapperige croutons en bacon.