Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Knapperige Salade met Huisgemaakte Knoflookcroutons en Citroen-Kruidendressing
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Steelpan
Ingrediënten
▢
2
eieren
▢
1
krop
romainesla
▢
½
ciabatta afbakbrood
verkruimeld
▢
100
ml
extra vierge olijfolie
▢
1
teentje
knoflook
in plakjes
▢
¼
citroen
geperst
▢
1
mespunt
gedroogde tijm
▢
1
theelepel
grove mosterd
▢
100
g
pittige kaas
bijv. Grana Padano, in flinters
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de eieren in een steelpannetje gedurende 7 minuten.
Spoel ze vervolgens af onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in vieren.
Was de slabladeren grondig en droog ze goed.
Meng het verkruimelde brood in een ovenschaal met 4 eetlepels olijfolie, knoflook en breng op smaak met zout en peper.
Bak het brood in ongeveer 20 minuten in het midden van de oven knapperig, waarbij je het af en toe omschept.
Haal de croutons uit de oven en laat ze afkoelen.
Maak intussen de dressing door het citroensap, tijm, mosterd en de rest van de olijfolie in een jampotje te mengen.
Breng op smaak met zout en peper.
Meng de slabladeren met de dressing en verdeel de partjes ei erover.
Bestrooi de salade met de knoflookcroutons en flinters pittige kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichtzure Chardonnay past goed bij deze salade.
Voedingswaarden
Calories:
827
kcal
|
koolhydraten:
29
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
68
g
|
Zout:
1.9
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch